Zefverdediging Vrouwen van Start!

by

Dinsdag 13 september is de 6-daagse cursus zelfverdediging voor vrouwen van start gegaan. Onder leiding van instructeur Pierre van Bentum en instructeur Stefan van Gestel is er begonnen met de cursus. Na de kennismaking verteld Pierre wat er het doel van de cursus is en wat iedereen kan verwachten van ons en wat wij verwachten van de cursusten. De dames hadden er zin in en we zijn de eerste les dus ook al rustig met wat bevrijdingen gestart.

Het enthousiasme spat er vanaf en dus kunnen wij niet wachten tot de volgende les 20 sept.!

Ben je ook geinteresseerd in de cursus?

Mail ons dan voor info wanneer de volgende cursus start!

Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Zefverdediging Vrouwen van Start!

3e Dan voor Stefan en Sigwin!

by

We feliciteren onze beide instructeurs hapkido met het behalen van hun 3e dan hapkido bij de Nederlandse Hapkido Bond.

Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor 3e Dan voor Stefan en Sigwin!

Gele band Kyusho voor Lucas en Presscun!

by

Zondag 3-6-2018 zijn Lucas en Presscun van Yashindo Kyusho Jitsu op examen geweest voor hun gele band kyusho jitsu. Onder toeziend oog van de examencommisie olv chief instructor Louk Franken moesten zij na een pittig theorie gedeelte hun technieken tonen in de principes van het kyusho. Met mooie hapkidotechnieken waarbij de juiste drukpunten gebruikt werden konden ze na het voldoende beoordeelde theorie hun gele band diploma ophalen met bijbehorende batch. Lucas en Presscun van harte gefeliciteerd en nu op naar oranje!

Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Gele band Kyusho voor Lucas en Presscun!

2e Dan voor Sigwin!

by

Zondag 3-6-2018 vonden de NHB dangraadexamens plaats in Culemborg. Voor Yashindo ging leraar Sigwin Schlotter op voor zijn 2e Dan Hapkido. Na een jaar vol blessures waarbij hij zijn eerste examen in februari mede door de blessures niet voltooien. Kon hij nu laten zien dat hij de 2e Dan meer dan waard was. De resterende onderdelen die hij nog moest tonen gingen nu dan ook zonder problemen en na afloop mocht hij zijn diploma in ontvangst nemen. Sigwin van harte gefeliciteerd met een meer dan verdiende 2e Dan Hapkido!!

Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor 2e Dan voor Sigwin!

Hilko geslaagd voor gele band kyusho jitsu!

by

22 april waren de kubgraadexamens van Dimmak Europe in Oirschot. Voor Yashindo kyusho jitsu ging Hilko van Dijk op voor zijn gele band kyusho jitsu. Het examen bestond uit een praktijk en theorie gedeelte. Er moesten biomechanische reflexen getoond worden en vanuit zijn karate achtergrond moest Hilko 5 technieken laten zien in het principe van de summatie. Aan het eind van het examen werden de restoringen gevraagd en nadat ook het theorie voldoende werd bevonden mocht Hilko na een mooi examen zijn gele band diploma in ontvangst nemen! Nu op naar oranje!

 
Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Hilko geslaagd voor gele band kyusho jitsu!

Yashindo op Culemborg 700

by

21 april stond Yashindo Culemborg op de markt ivm Culemborg 700. Bijgestaan door een paar fantastische leerlingen gaf voorzitter en hoofdtrainer Pierre van Bentum de toeschouwers een kleine demostratie. Stefan, Lucas, Souanne, Joyce, Jarrett en ook van het judo, Wilbert en de andere judoleden: Heel erg bedankt voor een fijne dag en samenwerking! Maar ook Jiewan, Sigwin, Anouk en Claudia voor de fantastische hulp met flyeren en belangstellenden aan onze kraam te helpen en dat op een snikhete en zonovergoten dag! Heel erg bedankt.

Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Yashindo op Culemborg 700

25 maart bondstage DME was geslaagd!

by

Deze stage werd gehouden in de dojo van Yashindo Kyusho Jitsu te Culemborg. Voordat het trainen van Qi Gong begon werd eerst een diploma uitgereikt voor het behalen van de 1e dan Kyusho Jitsu aan dr. Geert van Kollenburg. Hij had afgelopen week een goed examen afgelegd en was daarbij geslaagd voor deze graad. Bij het behalen van zijn dangraad is Geert tevens ook instructor Kyusho Jitsu geworden. 

Het was weer een leerzame stage waarin vooral het Qi Gong gedeelte voor een aantal leerlingen van Yashindo weer nieuw was.Na een korte pauze, voordat we aan het Kyusho Jitsu gedeelte begonnen, werd er nog een diploma uitgereikt. Louk Franken ontving het diploma voor het behalen van de 6e dan Dim Mak. In het Kyusho Jitsu werd begonnen met de biomechanica. Na dit gedeelte werd aan de deelnemers de keuze gegeven om te kiezen tussen drie principes die los van elkaar gegeven werden door de Kyusho instructeurs van Dim Mak Europe. Al met al weer een leuke leerzame dag.

 
Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor 25 maart bondstage DME was geslaagd!

25 Maart bondstage Kyusho Jitsu in Culemborg!

by

Stage Dim Mak Europe

Zondag 25 maart is er weer een Dim Mak Europe stage. Deze vindt plaats in Culemborg van 9:30 tot 13:30.
Zoals gebruikelijk beginnen we de stage weer met Qi Gong. Om ons op te warmen en ons lichaam soepeler te maken beginnen we met basis Qi Gong oefeningen. Op deze Qi Gong oefeningen gaan we vervolgens dieper in.

Voor de leerlingen die zondag 22 april op examen gaan voor hun kyu graad besteden we tijdens deze stage hieraan extra aandacht zodat zij zich goed kunnen voorbereiden op hun examen Kyusho Jitsu. De instructors Kyusho Jitsu zullen verschillende principes van het Kyusho Jitsu behandelen. Deze stage is weer geschikt voor alle niveaus martial arts ongeacht welke stijl. Wanneer je geen lid bent van Dim Mak Europe laat dan even per mail aan info@dimmakeurope.eu weten of je wilt deelnemen aan deze stage.

https://www.dimmakeurope.eu

Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor 25 Maart bondstage Kyusho Jitsu in Culemborg!

Yashindo presteert super op ONK!

by

11 maart vonden in Culemborg de Open Nederlandse Kampioenschappen hapkido plaats. Er werd gestreden om het kampioenschap in de onderdelen Hapkido (demostratie van technieken met partner), valbreken (een zo ver mogelijke afstand afleggen in de lucht en landen in een schouderrol) en breektest ( een afvalrace waarin met voorgeschreven slag,stoot of traptechnieken houten planken gebroken moeten worden). Op alle onderdelen kwam Yashindo in aktie en we zijn dan ook trots dat we meerdere 2e en 3e prijzen hebben behaald en zelfs een aantal Nederlandse Kampioenen erbij hebben! 

Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor Yashindo presteert super op ONK!

11 maart ONK in Culemborg!

by
11 maart ONK in Culemborg!

11 maart vinden in Culemborg de open nederlandse kampioenschappen plaats.

Yashindo zal hier ook met meerdere deelnemers vertegenwoordigd zijn.

Lokatie is sporthal Interwey in Culemborg en het kampioenschap is van 9.00-18.00

 

Categoriën: Geen categorie Reacties uitgeschakeld voor 11 maart ONK in Culemborg!