Op zaterdag 17 september en zondag 18 september jl. vond in Lutherstadt Wittenberg Duitsland het internationaal herfstseminar Hapkido plaats. Dit Hapkido seminar werd georganiseerd door Volker Goessling (5e Dan Hapkido) en zijn vrouw Nadine Goessling (4e Dan Hapkido) van Hapkido school Yong Sul Kwan uit Wittenberg. Dit alles onder toeziend oog van Grootmeester Frans Jozef Wolf, 7e Dan Hapkido en president van de IHC (International Hapkido Corporation).

Dit bijzondere seminar stond in het teken van het 40-jarig jubileum van meester Volker Goessling als krijgskunst beoefenaar. Er werd enthousiast lesgegeven door verschillende grootmeesters en meesters uit; Nederland, Duitsland, Australië en Oostenrijk. Allen hadden hun eigen specialiteiten variërend van; Silla Gum Do (zwaardtechnieken), Jiu Jitsu/Ju Jutsu, Dim Mak, Taekwondo, Qi Gong/Tai Chi, Shotokan Karate en natuurlijk het Hapkido en verschillende facetten zoals; mes gevecht, bodemtechnieken, hevel- en werp echnieken en nog veel meer….

Nederland was namens de Nederlandse Hapkido Bond vertegenwoordigd door de meesters Martin Zingel (7e Dan Jiu Jitsu – Si Jak), Pierre van Bentum (5e Dan Hapkido – Yashindo) en Louk Franken (5e dan Dim Mak Oirschot). Verder waren namens Nederland aanwezig; Edvard, Jiewan, Stefan, Mauricio, Oscar, Jules en Jeffrey.

Zondagmiddag na de groepsfoto werd de jarenlange belangeloze inzet van Pierre voor de IHC en de NHB geëerd met het officiële instructeurschap van de IHC. Pierre kreeg uit handen van grootmeester Frans Jozef Wolf het instructeurscertificaat en bijbehorende badge uitgereikt. Van harte gefeliciteerd Pierre. Volledig verdiend, respect!

Wij kijken terug op een zeer maar dan ook een zeer geslaagd weekend in Wittenberg. Behalve het beoefenen van de diverse krijgskunsten was ook het weerzien van onze internationale Hapkido vrienden erg fijn. Zowel in de Dojang als daarbuiten!! We hebben zaterdagavond in het clubhuis van Yong Sul Kwan van een bijzondere feestavond genoten met oa; een zwijn aan het spit (bijzonder goed bereid en lekker) een vuurshow en veel bier… maar ook weer niet teveel bier ^^.   Volgend jaar zijn wij zeker weer van de partij en met hopelijk meer deelnemers namens Yashindo!

HAPKI !!